Bovenaan de heuvel

Vanochtend luisterde ik naar een audio van Abraham Hicks (expert op het gebied van the Law of Attraction) en ik hoorde de meest fantastische metafoor. De audio ging over het hebben van negatieve gedachten. Of beter gezegd het proberen NIET te hebben van negatieve gedachten.

Hoe werkt dat dan? Het NIET hebben van negatieve gedachten.

Oke, ik ga daar niet meer aan denken. En daar ook niet meer aan. Ik ga daar niet meer aan denken. Ik ga daar niet meer aan denken. Ik moet echt zorgen dat ik daar niet meer aan denk. Oh, he, deed ik het toch, voel ik me weer rot. Zie je wel, ik moet er gewoon niet aan denken, dan voel ik me beter. Misschien met ik opschrijven dat ik er niet aan moet denken. Want ik voel me echt niet beter als ik er wél aan denk. Grappig is dat, ik kwam gisteren iemand tegen en die dacht precies hetzelfde. En zij kende ook weer iemand die hetzelfde dacht. Dus ik vertelde vandaag tegen de buurvrouw dat ik iemand ontmoet had die daar ook aan dacht. En dat ik daar dus niet meer aan ging denken. Vertelt zij dat zij dat ook een tijd heeft gehad. Nu denkt ze ook niet meer aan daar. Dus ik moet zorgen dat ik er niet meer aan denk. Ik ga daar niet meer aan denken. Ik ga daar niet meer aan denken. Oh super, ik heb toch zeker een uur er niet aan gedacht. Gelukkig maar, want het is echt niet fijn om daar aan te denken. Nee, dan voel ik me echt niet fijn, dus een goed besluit om daar niet meer aan te denken.

En wat “daar” ook is, jij hebt blijkbaar besloten dat je “daar” niet meer in je realiteit wil. Maar door steeds bezig te zijn met “daar” of proberen niet aan “daar” te denken, BLIJF je ermee bezig. Sommige mensen vragen wel eens, of dát is wat er bedoeld wordt met het Universum kent het woordje “nee” niet?

Het heeft echter niet zoveel te maken met welk woord het Universum wel of niet kent (overigens vind ik het een rare gedachte dat het Universum iets niet zou kennen, The Universe KNOWS).  Maar wel met jouw energie!!!

Hoe denk je dat jouw energie is op het moment dat je WEL of NIET aan “daar” denkt? Hoe denk je dat jouw energie is op het moment dat je bezig bent met “daar” of met voorkómen dat je bezig bent met “daar”.  Dát is waar je je op afstemt. Dus dat is jouw energie. Dat is de realiteit waar jij je mee bezig houdt.

 

Wat dan?

Altijd maar happy thoughts? Net doen alsof? Wegstoppen, negeren, verwerken?

Tuurlijk heb ik ze ook. Negatieve gedachten en negatieve gevoelens. Ik heb ook mijn “daar”. Je kunt volgens mij ook niet voorkomen dat je ze hebt.  En op zich is dat niet erg. Tenzij je wat anders wil. Tenzij je wat anders wil creëren in je leven. Dan dient het je namelijk niet!

En dan komt Abraham Hicks met die geweldige metafoor. “Stel jouw auto staat bovenop een hoge heuvel en deze begint te rollen. Als je op DAT MOMENT ingrijpt, ervoor gaat staan, kun je de auto gewoon stoppen. Als jouw auto bovenop een hoge heuvel staat en jij denkt deze onder aan de hoge heuvel nog te kunnen stoppen……….. dan gaat dat niet lukken!

Dat is wat je doet door wel of niet je focus op “daar” te houden.  Onderaan de heuvel staan en proberen die denderende auto tegen te houden.  Je kunt dus alleen van “daar” afkomen, door aan andere dingen te denken. Dingen die je plezier geven, genot geven, vreugde geven, liefde geven, blijdschap, rust, vrede.

Daarom start ik 18 september met het Negativity Diet. Om alle “daar”-s uit je systeem te gooien. Uit je denkpatroon, uit je gevoelsregime, uit je dieet. Zodat je je kan focussen op datgene dat je wél wil in je leven! En hoeveel mooier, gezonder kan dát zijn?

Liefs Nina

 

, ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie