Mannen

mannen

 

Afgelopen vrijdag zat ik in de auto toen ik een telefoontje kreeg (jaja handsfree) van een man. Hij stelde zich voor en zei nogmaals nadrukkelijk dat hij een mán was. Okeeeeeee, dacht ik nog, dat hoorde ik al. Hij had een aankondiging gelezen voor mijn workshop (Breakthrough to Happiness) die hem ontzettend aansprak. Maar ja, hij was een man…….

Er begon wat te dagen…. Het was me pas geleden al een keer gezegd. Op mijn website staat dat ik “VROUWEN in de leeftijd tussen de 30 en 55 jaar help”. En dat is ook zo. Ik werk veel met vrouwen.

Ik ben ervan overtuigd dat vrouwen de drijvende kracht zijn van de maatschappij en het gezin. Als een vrouw in haar kracht staat, kan ze een enorm sterke en doorslaggevende rol vervullen. Elke vrouw heeft de mogelijkheid in zich om haar omgeving hoger te tillen en haar waardevolle potentie in te zetten voor zichzelf en de mensen om haar heen.

Deze tekst plaatste ik een paar jaar geleden op mijn website. Omdat ik het toen zo voelde. Omdat dit de vrouw was die ik toen was. En ik voel het nog steeds zo.

 

Maar intussen zijn er zoveel dingen in mijn leven gewijzigd. Er is zoveel bijgekomen. Zoveel groei, nieuwe inzichten, nieuwe wegen, nieuwe methodes. Zo ben ik  steeds meer gaan vertrouwen op lichaamswijsheid als leidraad. Voor mezelf persoonlijk en in mijn werk. Zo ben ik in aanraking gekomen met de Law of Attraction. Voor mezelf persoonlijk en in mijn werk. Ik ben veranderd, mijn werk is veranderd, mijn missie is veranderd. Eigenlijk heel veel….. behalve mijn website!

Wat nog meer veranderde is mijn overtuiging mbt mannen. Ik dacht eigenlijk dat de daadkrachtige mannelijke energie wel zorgde dat zij hun grootste verlangens konden realiseren. Zonder hulp van mij als intuïtief coach. Of ergens wist ik natuurlijk wel dat ook hier issues, trauma’s en overtuigingen een rol speelden. Maar wat ik niet wist, is dat het voor mannen eigenlijk moeilijker is om hiermee aan de slag te gaan. Ik, als vrouw, heb vriendinnen waar ik kan klagen. Een groepje waarmee ik op de bank kan hangen en waarbij dan ieders belevenissen de revue passeren. Van mij wordt geaccepteerd dat ik een blog schrijf over mijn huilbui, mijn jippiemomentje of wat dan ook. De vrouwen in de jaren 70 hebben daar voor gezorgd. Maar intussen is diezelfde ruimte er niet voor mannen. Geen vriendenclubje op de bank met goede raad. Geen appgroepje en veel minder vaak een troostende schouder. Veel  minder steunende facebookgroepen en ga zo maar door.

Maar de afgelopen jaren kwamen er wel steeds meer mannen op het pad van mijn praktijk. Allemaal met een prachtige mannelijke energie. Soms sterk aanwezig, soms maar heel in de verte voelbaar. Soms gemaskeerd door haantjesgedrag. Maar allemaal mannen die een issue in hun leven hadden waar ze graag aan wilden werken. Omdat het hen belette hun leven voluit te leven. Mannen die lang niet bij hun gevoel waren geweest, sommige konden zich het niet eens meer herinneren.

En ik genoot ervan ook hen te helpen. Terug naar hun eigen wijsheid, terug naar hun eigen kern. Op weg naar een leven VOLUIT.

Ik vertelde mijn manlijke beller dit verhaal en nodigde hem van harte uit om deel te nemen aan de workshop! Na dat telefoontje besloot ik dat ik het tijd werd mijn website maar eens aan te passen.

Ik was bang dat het een nietszeggend, algemeen verhaal zou worden. Marketingtechnisch moest het namelijk zo specifiek mogelijk, had ik geleerd. Maar dat is het niet. Het is precies, maar dan ook precies wie ik op dit moment ben. Blijft het voor altijd zo? Nee, dat hoop ik niet! Want dat zou betekenen dat ik niet meer zou groeien, me niet meer zou ontwikkelen. Maar voor NU… is dit het. Als je mij en mijn blogs volgt, denk ik dat je me er wel in herkent. Over mij…..

Liefs Nina

Nog geen reacties.

Geef een reactie