Ontvangen?

Wat als alles waar je naar verlangt ineens voor je neus staat? Wat als alles waar je (stiekem) van droomt ineens waarheid zou worden? Wat als je deurbel gaat en ALLES wat je wenst daar staat? Ben jij dan in staat om het binnen te laten? Te ontvangen?

 

De bel die gaat en HIJ (of ZIJ) staat daar. Die (nieuwe) liefde in je leven die je vertelt dat het aanvoelt alsof jullie 2 lichamen samen 1 ziel delen. Wat gaat er dan door je heen? De liefde van je huidige of nieuwe partner die ALLES is wat je ooit van een relatie verwachtte. Wat dat “alles” voor jou dan ook mag zijn. Kun je dat “alles” dan ook ontvangen? Zeg jij dan volmondig “ja”? Want het betekent een daadwerkelijke verbinding met een ander, je daadwerkelijk blootgeven aan een ander. De ander ook echt een blik in je ziel geven. En de mogelijkheid aannemen om een blik te werpen in de ziel van de ander.

 

En dat zijn we beslist niet gewend in onze maatschappij. Een echte hartsverbinding met een ander maken waarbij we ons ego opzij zetten en ons volledig blootgeven. Ons “Zijn” delen een ander. Waarbij we niets achterhouden, waarbij we volledig onszelf zijn. Waarbij we onze angsten kunnen laten varen. Waarbij we niet de behoefte voelen om ons te beschermen. Ons te beschermen tegen de ander. Want wat zou die persoon van ons vinden? En wat zal ik voelen als ik de energie van die ander volledig toelaat? We denken vaak niet aan het moois dat er zou kunnen ontstaan, we denken aan wat er voor engs zou kunnen gebeuren.

 

 

Want ooit (in dit leven en in vorige) zijn we gekwetst, ooit hebben we een poging ondernomen en die liep niet zoals we gewild hadden. En dus zijn voorzichtig geworden. En soms hebben we niet eens in de gaten dat we zo voorzichtig geworden zijn. We denken dat we in staat zijn om volledig die liefde te ontvangen, maar in de praktijk laten we het overschaduwen door angst en onzekerheid.

 

Dat geldt helaas niet alleen voor liefde, maar ook op heel veel andere vlakken in ons leven. Voor bv het werk dat je doet. Wat als je ineens je DROOMwerk/baan aangeboden krijgt? De mogelijkheid om je missie te leven, je passie in je werk te leggen. Wat als je ineens de mogelijkheid krijgt om daadwerkelijk de levensstijl te leiden waarvan je altijd zégt dat je die wil. Wat als dat allemaal ineens tot de mogelijkheden hoort? Het enige dat je ervoor zou hoeven doen, is een zak in ontvangst te nemen die het allemaal mogelijk maakt. In die zak zit alle geld dat je ooit nodig zult hebben (en hij raakt nooit leeg). In de zak zitten ook alle oordelen van jezelf over geld, over rijke mensen, over mensen die met geld lijken te smijten, over mensen die het allemaal aan lijkt te komen waaien.  De oordelen waarvan je denkt/weet dat anderen die over je gaan hebben, de mensen die ineens beste vrienden met je willen worden nu jij geld hebt. Ben je bereid ook dát te ontvangen?

 

En wat als Geluk  ineens aanbelt? Datgene waarvan jij droomt, waarvan jij wéét dat het jouw Geluk is? Als dat aanbelt, kun je het dan binnenlaten? Ben je dan in staat om het volledig te omarmen, volledig te ontvangen? Of komen daar ook weer dezelfde gevoelens van angst en onzekerheid naar boven?  Twijfel dat dit nooit voor JOU weggelegd kan zijn. Angst dat het vást wel weer zal verdwijnen.

 

 

Een makkie?

En als jij nu denkt dat dit voor jou super makkelijk zou zijn, dat jij alles zou kunnen ontvangen wat zich aandient. Sluit dan maar eens even je ogen. En neem je allergrootste verlangen in gedachten.

Voel hoe blij dit je zou maken? En voel dan eens of blijdschap de enige emotie is die nu omhoog komt. Jouw lijf heeft het antwoord! Je kunt het niet voor de gek houden. Luister naar wat je lijf je NU vertelt. Voel je ergens spanning, onrust, pijn?  Of kun je bolledig ontvangen wat jouw allergrootste wens is? Zonder angst, zonder terughoudendheid?

 

Als het een makkie is, mag je jezelf super gelukkig prijzen! Als het dat niet is, nodig ik je van harte uit om volgende week vrijdag deel te nemen aan mijn workshop Breakthrough to Happiness die ik volgende week 7 juli samen met mijn lieve vriendin en collega Ruth Beun geef. Daar gaan we je helpen met loslaten van alles wat tussen jou en jouw grootste wens in staat.

 

Liefs Nina

Nog geen reacties.

Geef een reactie