Over de angst om te leven

 

Angst om te leven

Een paar jaar geleden werkte ik in loondienst bij een verzekeringsmaatschappij. En als ik mijn salaris vergeleek met niet-collega’s…. dan werd ik ruim beloond voor wat ik deed. Ik verdiende in 24 uur wat ik anderen in 40 uur zag verdienen. En zo kabbelde het leven rustig verder. Ik verlangde op dinsdag naar weekend en weken voor mijn vakantie begon ik met aftellen.

En niet omdat het werk niet leuk was, of te zwaar of dat ik het niet kon.

Nee, gewoon omdat het niet MIJN werk was. Niet het werk was waar je me ’s nachts voor wakker mag maken. Niet het werk waarvan mijn ogen beginnen te glinsteren als ik erover praat. Het was werk dat ervoor zorgde dat ik mijn rekeningen kon betalen. Leuke collega’s, leuk werk, leuke werkgever.

Maar ik wil gewoon meer dan LEUK! Ik ben niet geboren voor alleen maar LEUK. Ik wil genieten, grootse dingen doen, een verschil maken, een verschil in het leven van mensen, een verschil in de wereld, mijn dromen verwezenlijken, mijn mooiste leven leiden, nergens spijt van hebben, voluit ergens voor gaan, goed voor MEZELF zorgen.

Echt voor mezelf zorgen! Doen wat echt goed is voor me. Doen waar ik echt gelukkig van word. Want DAT is goed voor jezelf zorgen. Doen waar je echt gelukkig van wordt! Doen waarvan je hart een slag overslaat. Doen waarvan je ogen gaan glinsteren.

In de laatste maanden van mijn loondienst kwamen er opeens leidinggevenden op mijn pad die mijn waarde niet meer zagen. Tenminste dat was zoals ik het toen zag. Ik was kostwinner en vond zekerheid en controle super belangrijk. Ik was echt bang om de stap te zetten. Ik was echt bang om het leven te gaan leiden waarvoor ik bestemd was. Ik was echt bang om mijn dromen te gaan verwezenlijken. En mijn angst ging zich vastzetten in mijn lijf, lichamelijke klachten, een drukkende pijn op mijn borst.

Nu weet ik dat dit alles de uitnodiging van het Universum was om écht mijn droom te gaan volgen. Om ervoor te zorgen dat mijn ogen zouden glinsteren iedere keer wanneer ik over mijn werk sprak.

En dat is wat ik nu hoor. Dat als ik over mijn werk als intuïtief coach praat, dat mijn ogen dan glinsteren. Als ik vertel over de workshops die ik geef, dat mijn gezicht dan oplicht. Als ik deel wat ik weet over lichaamswijsheid en over (zelf)healing, dat ik een enorme smile op mijn gezicht heb. Want DIT is wat mijn missie is. Mensen een stuk begeleiden op hun pad. Mensen inzichten geven in hun patronen en blokkades. Mensen helpen om met inzichten om keuzes in hun leven te maken. Keuzes voor ZICHZELF. Op welk gebied dan ook!

Door het beeldscherm heenkijken

Je kunt het nu niet zien, maar geloof me, ik zit met een smile op mijn gezicht als ik schrijf dat ik in juli deze fantastische workshop weer ga geven! Breakthrough to Happiness. Doorbraak naar Geluk! Want ondanks dat ik nu geen zekerheid heb van een vast bedrag op de 22e van de maand, ben ik wel ECHT gelukkig!

Hoe zit dat bij jou? Wat maakt jou écht gelukkig? En hoeveel van jouw leven beslaat dat? Kun je hardop zeggen dat je het grootste deel van de dag bezig bent met dingen die je écht gelukkig maken? Kun jij luidop zeggen dat de mensen met wie jij omgaat jou 90% van de tijd écht gelukkig maken?

Stralen jouw ogen wanneer jij op een feestje vertelt over jouw leven?

 

Of is een deel van jouw keuzes gebaseerd op angst? Op (on)zekerheid, op (on)tevredenheid. En alles is een KEUZE! Echt waar. Als jij tevreden bent met leuk, is dat prima. Dan KIES je gewoon bewust voor het leven dat je nu leidt. En dan draag je daarvan de consequenties. De positieve én de negatieve.

 

Vertel jij jezelf dat je het nog wel volhoudt? Vertel jij jezelf dat JIJ te oud bent voor andere keuzes? Vertel jij jezelf dat het na je vakantie vást allemaal anders zal worden? Vertel jij jezelf dat je het nog niet zo slecht hebt. Vertel jij jezelf dat IK makkelijk praten heb omdat ik zo’n duidelijke missie heb? Vertel jij jezelf dat jij geen keuze hebt?

 

Maar wat als je die wél hebt? Wat als er altijd een andere keuze is? En dat is KIEZEN voor Geluk. En het geeft niet als je niet weet wáár je dan gelukkig van gaat worden. Het geeft niet als je niet weet HOE je dat dan voor elkaar moet krijgen. Dat is wat je allemaal mag komen ontdekken. Je hoeft alleen maar een keuze te maken!

En als DAT je keuze is, dan nodig ik je van harte uit om te komen ontdekken tijdens Breakthrough to Happiness op 7 juli. Lees hier alles over het programma.

Twijfel je nog? Kom dan eerst ontdekken en snuffelen tijdens 1 van de 2 miniworkshops. Kijk onder Agendaoverzicht voor de data.

 

Liefs Nina

 

, , ,

2 Responses to Over de angst om te leven

  1. rob 13 mei 2017 at 14:12 #

    Ik herken het helemaal. Heb dit zelf ook een paar jaar gehad. Geld was geen probleem, maar het was gewoon niet de juiste plek voor mij. Erg leuke post!

    • Nina Dap 13 mei 2017 at 14:19 #

      Dank je wel voor je open reactie Rob! Hopelijk LEEF je nu je leven voluit!

Geef een reactie