Sexy-ness

Sexy-ness

Nog geen 20 was ik. En ieder weekend op stap met vriendinnen. Ik had 1 vriendin die al op zichzelf woonde, dus daar was ik het weekend te vinden. Onze stapavond begon altijd al op dinsdag of woensdag. Wanneer we stopten met eten. Ja, je leest het goed, 2/3 dagen niet eten om dat super leuke, sexy jurkje aan te kunnen. Als ik eraan terugdenk, vraag ik me nog steeds af hoe ik functioneerde, maar we waren super trots op onszelf als we het volgehouden hadden. Niemand van ons was te dik, maar dat vónden we natuurlijk zelf wel. We wilden van die super strakke korte jurkjes aan die de modellen in bladen ook aan hadden. En dan waren er natuurlijk nog de meiden in de discotheek, waar geen gram aan leek te zitten. Na afloop van ons avondje schopten we onze hoge hakken uit (jaren 80 dus stiletto) en namen een zak chips. Natuurlijk dronken we daar een afslankthee bij……..

Als ik terugdenk, snap ik niet dat ik mijn lijf dit aandeed. Mezelf dit aandeed. Absoluut niet luisterend naar wat mijn lijf nodig had, alleen gefocused op hoe ik eruit wilde zien in mijn korte jurkje. Of beter gezegd hoe ik over dácht te komen in mijn jurkje. Toen haalde ik mijn houding, mijn zelfvertrouwen, mijn sexy-ness nog uit hoe ik eruit zag. En dat dus voordat ik 20 was. Of misschien wel omdát ik nog geen 20 was. Het was niet dat ik geen zelfvertrouwen had, of verlegen was. Maar ik haalde dat stuk uit mijn uiterlijk. Later volgde ik het ene dieet en verloor kilo’s. Beëindigde een relatie en at ze er weer bij. Kreeg een relatie die niet goed voor me was en at er nóg meer bij. Volgde weer een ander programma, kuur, dieet, stappenplan. En jojode zo een flink aantal jaren.

Intussen weet ik dat being SEXY 50% is how you feel and 50% how you look.  En dus zorg ik goed voor mezelf. Ik geef mezelf wat ik nodig heb. Op alle vlakken. Op het gebied van zelfwaardering, ik hou van mij! Op het gebied van mezelf het leven gunnen waar ik naar verlang, geen genoegen nemen met, maar écht gaan voor wat ik wil.  Op het gebied van lief zijn voor mezelf. Op het gebied van luisteren naar de signalen van mijn lijf. En hierdoor voel ik me fantastisch!

En ja, ik ben nog steeds een ijdeltuit aan de buitenkant. Ik vind het fijn om er leuk uit te zien, aandacht aan mijn uiterlijk te besteden. En letterlijk lekker in dat velletje te zitten. En dat dan ook nog op een gezonde manier. Op het gebied van voeding mijn lijf geven wat het nodig heeft. Luisteren naar wat het nodig heeft om nieuwe cellen te bouwen. De cellen van mijn huid worden opgebouwd uit de brandstof die ik tot me neem. De cellen van mijn haar. De cellen van mijn organen en daarmee dus ook de mogelijkheden van mijn lijf om mij te zuiveren.

Daarnaast ben ik ook steeds meer de chemische producten die ik gebruik voor mijn lijf aan het elimineren. Geen deo meer met parabenen, aluminium, shampoo met troep en bodylotion met plastic. Wil je weten wat ik dan wel gebruik, stuur me een berichtje!

Ik voel me heerlijk, ik heb het gevoel dat ik alles precies afstem op de wensen van mijn lijf. Ik heb het gevoel dat ik volledig in samenwerking mét mijn lijf vóór mijn lijf zorg. En dat voelt zooooooooooooo ongelooflijk GOED.

En YES, daarmee zit ik dus op 100% sexy-ness. Of nog beter gezegd……. Op 200%. 100% feeling good en 100% looking good. Misschien klinkt dit arrogant, maar damn……. Dit is how I feel….!!!!

Ik ben heel benieuwd naar jouw verhaal. Hoe zit het met jouw percentages? Hoe sexy voel jij je?

 

Liefs Nina

 

Ps Wil je meer info over mijn programma “Eten wat je lijf wil” waarbij je leert luisteren naar wat jouw lijf nodig heeft aan voedingsstoffen. En waarbij jij ontdekt op welke wijze jij dit saboteert, lees dan hier.

 

, , ,

Nog geen reacties.

Geef een reactie